2014. október 27., hétfő

Kilátó kiskéssel, narancsban és türkizben

Kilátós relikviákat gyűjtünk! - kiáltottuk az éterbe (izé, azaz a cybertérbe) néhány hónappal ezelőtt,  azóta is érkeznek megőrzésre, megörökítésre méltó tárgyak a kedves felajánlóktól. Nemrégiben ismét Majoros Zoltánné Ági jelentkezett egy ismerősétől "szerzett" műanyag műalkotással, amit nekünk szánt, valamint átjárós aktivistánk, Varga Tomi juttatott el jelen sorok írójához tetszetős holmikat.
Kezdjük mindjárt mindkettővel: egyik forrásból is, másikból is egy-egy hetvenes évekbelinek saccolt polcdísz került kollekciónkba. Egyik türkizkékes, másik narancsos árnyalatú. Egyaránt átengedik a fényt, de utóbbi jobban: nem csak az panorámaablakok üvegét imitáló felületeken, hanem a "betonon" is.A másik pedig extraként tartalmaz két virágot is, amik talán a környező természeti miliőt volnának hivatottak megidézni.
Párja ellenben feliratot is tartalmaz: Miskolc - Avasi kilátó. ÉS valamivel jobban hasonlít a valóságos, kétszintes, duplalépcsős építményhez.

Nézzük aztán a másik cuccot. Ez egy bicska, azaz zsebkés, hozzá való elegáns bőrtokkal. Meg nem mondom, milyen bőr ez a világos barnás árnyalatú anyag. A kés nyele ugyanakkor borostyánt idéző színű és anyagú, áttetsző belsejében látható a kilátó vonalas rajza. Mármint az egyik oldalon; a másikon a diósgyőri vár sziluettje. A színe, ha fény éri, hol ilyen, hol olyan.

 

1 megjegyzés: