2017. június 12., hétfő

KAF-játék: ketten nyertek

A múlt héten kiírt nyereményjátékunk nyertesei: Ritter Renáta és József Betti.
Az ajándék könyvcsomagot és exkluzív kamadobozt május 14-18. között vehetik át a Kertek Alatt Fesztiválon, Bükkszentkereszten, ahova várjuk őket, s minden más olvasónkat, játékostársunkat.

Nyereményjátékot rendezett a Kertek Alatt Fesztivál kapcsán az esemény szervezője, az Észak-Keleti Átjáró Egyesület.. A június 14–18-i rendezvény programjai Bükkszentkereszten, az Ifjúsági táborban és a település központjában zajlanak majd: civil piknik, kézművesvásár, filmvetítések, kamázás és sok minden más. A cél az volt, hogy ezeket a kikapcsolódási, szórakozási és kulturálódási lehetőségeket az alábbi játék segítségével is az érdeklődők figyelmébe ajánljuk. Féltucatnyi, a borsodi megyeszékhely múltjával és jelenével kapcsolatos színes képrejtvényt tettünk közzé. Talán nem voltak nehezek a feladványok, százszázalékosan jó megoldás mégsem érkezett. A fenti nyertesek részéről is elfogadtunk viszont olyan megfejtéseket, amelyek hajszál híján jónak tekinthetők voltak.

Íme, a megoldó-kulcs:


Kérdés: Melyik esztendőben vagyunk?
Válasz: Természetesen a képkocka az Utánam, srácok! című filmből származik. Sokan tudják, hogy a sorozatot 1975-ben mutatta be a Magyar Televízió. Ám a forgatás, tehát amikor az egyik főszereplő, Pocakos keresztülbiciklizett a korabeli Erzsébet tér előtt, egy évvel előbb, 1974 nyarán zajlott.

------------------------------------------------------------

Kérdés: Hol található a Skoda villamosnak ez az „állomása”?
Válasz: Festmény a Jókai lakótelepről a 6-os iskolához átvezető aluljáró falán

 ------------------------------------------------------------


Kérdés: Vajon mit építenek ezek a nagy daruk?Válasz: Bár beugratós a fotó, hiszen megkavarhatja a nézőt a háttérben feltűnő Avas és kilátó - mégis aligha tévesztené el bárki is, hogy a két daru által kijelölt építkezés a diósgyőri (DVTK) stadion beruházása

------------------------------------------------------------


Kérdés: Honnan indult ez a „nagy utazás”? (Mi a helyszín?)
Válasz: A képen a Miskolci Galéria épülete, azaz a Rákóczi-ház főhomlokzata és bejárata látható.

------------------------------------------------------------

Kérdés: Hol zongorázhatunk így a téglák alatt, vasrácsok felett?
Válasz: A Dajka Gábor utca Bartók iskola mögötti, a Petőfi utca felé eső szakaszának tűzfalán található ez a falfestmény.

------------------------------------------------------------