2019. április 7., vasárnap

Körúton a kamakiállítás – Labda az erszényben X.


A nemrégiben elkészült és első ízben a Városháza aulájában megnyílt, majd egy hét múltán továbbköltöző tárlat április folyamán majd' tucatnyi iskolát és más intézményt jár végig. A tucatnyi bemutató tábla (roll-up) részben a miskolci erszénylabda történetéről, eredetének eddigi kutatásáról mutat be néhány érdekességet, másrészt a szabályairól, játékmenetéről, amit a kutatóknak az elmúlt években sikerült rekonstruálni, újraalkotni.

A montázsok – amelyek grafikai anyaga Török Esztert dicséri – az alábbiakban megtekinthető, kinagyítható képek formájában, azoknak, akiknek nem nyílik, nem nyílt módjuk eredeti valójukban megtekinteni, vagy alaposabban tanulmányozni azokat.
Ha minden a tervek szerint alakul, a ("Hungarikum" pályázat keretében futó) projekt gazdái április végéig a következő oktatási intézményekben tudják majd a tablók előtt a mai tizenéveseknek bemutatni a kamát, s ki is próbáltatni velük, tornaórák keretében: Herman, Földes és Jezsuita gimnáziumok, Berzeviczy, Szentpáli, Fazola, Kós Károly és Debreczeni Márton szakközépiskolák, Szent Imre és Fazekas utcai általános iskolák; továbbá: Avasi Máltai Játszótér, Perecesi Közösségi Ház, Vasgyári Közösségi Ház... És a várható folytatás készülünk a szirmai és a vasgyári általános iskolába, a Diósgyőri Gimnáziumba, a Szemere, a Fazola és a Debreczeni Márton szakközépiskolákba, és persze a Waldorfba is...

Bevezetésképpen a március 20-i ünnepélyes városházi megnyitóról készült fotókat mutatunk, majd az eseményről a városi tévé által forgatott pici riportot, végül néhány tornaórai felvételt.

(fotók forrása: Minap, Beregi László)
 

A Miskolci Városi TV március 21-i híradó műsora (a kamáról 13:19-től)

 További képek alább:



 
























Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése