2024. június 21., péntek

US a kilátóba! – újranyílt a kilátós kiállítás a Széchenyi utcán

 


A Kandia köz után újabb lehetőség adódott a kilátós gyűjtemény bemutatására. Néhány hónapja már látható volt egy kevés relikvia a volt Patika kirakataiban, majd – a kilátóban megrendezett kiállítás után – mostanra készült el az újabb kirakat-kiállítás!

 





Előzmény:

Az avasi tévétorony ábrázolásait felvonultató gyűjtemény az építmény történetével és hatásával foglalkozó 2021-es programban állt össze, az Észak-Keleti Átjáró Egyesület tevékenysége keretében. Akkor a könyvmegjelenést és filmbemutatót kísérte, de később is egyben tartottuk az állományt, és az eredeti, Miskolci Galéria-beli kiállítást követően többször is egy-egy (amúgy üres) belvárosi kirakatban volt megtekinthető. A legtöbben alighanem a Pátria-tömb sarkán álló üzlethelyiségre emlékezhetnek (ami később ismét kereskedelmi-szolgáltató funkciót kapott, ezért kellett az átjárósoknak újabb lehetőségeket keresni). Ezt követően került a mai Leves helyére, majd a Kandia közbe.

 


 



 

 

A MIK jóvoltából kerülhetett az anyagunk újra a főutcára, köszönet érte!

Köszönet továbbá Tóth Ferinek (Miskolci Galéria), Török Eszternek és Török Ferencnek, Sánta Józsefnek, Galambos Gábornak és mindenki másnak, aki segítette a gyűjtést!



 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése