2023. augusztus 24., csütörtök

Miskolc fényei – újranyílt a kilátós kiállítás a Kandia közben


Az avasi tévétorony ábrázolásait felvonultató gyűjtemény az építmény történetével és hatásával foglalkozó 2021-es programban állt össze, az Észak-Keleti Átjáró Egyesület tevékenysége keretében. Akkor a könyvmegjelenést és filmbemutatót kísérte, de a civil aktivisták később is egyben tartották az állományt, és az eredeti, Miskolci Galéria-beli kiállítást követően többször is egy-egy (amúgy üres) belvárosi kirakatban volt megtekinthető. A legtöbben alighanem a Pátria-tömb sarkán álló üzlethelyiségre emlékezhetnek (ami később ismét kereskedelmi-szolgáltató funkciót kapott, ezért kellett az átjárósoknak újabb lehetőségeket keresni).

Most megint adódott alkalom a gyűjtemény bemutatására. A MIK (az önkormányzati ingatlangazdálkodó cég) jóvoltából a cucc a Kandia közbeli egykori Lottózó ablakaiba kerülhetett. Az installáció tekintetében a szakmai segítséget ezúttal is Tóth Ferenc (Miskolci Galéria) adta, övé az érdem, hogy az öt kirakatban sikerült szépen, jól láthatóan kihelyezni a kilátót idéző holmikat.

Tehát múlt hétvégétől ismét látható a gyűjtemény, bármikor, bármi számára. Hogy meddig? Erre csak a sors adhat választ: ameddig a bérlemény nem talál új gazdára, aki kiveszi és saját magának berendezve megnyitva.



(fenti három fotó: Póczos Nikolett, Észak-Magyarország,
 
  
 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése