2013. december 16., hétfő

Utánam Srácok! (A Weidlich palota pincéjébe)

Tudtátok hogy az idén százkét éves Weidlich palota alatt egy nagy pincerendszer található? Ennek egy része természetesen személyes tárlóként az egyes lakásokhoz tartozik, ezeken kívül viszont található itt két nagy terem is, sőt elöl, az utcafront alatti helyiségekben a hajdani Fekete Kutya csemegebolt raktárhelyiségei is. A két teremnek már csak a legutolsó funkciói látszanak; az egyik konditeremként, a másik tekepályaként működött valószínűleg a kilencvenes évekig. Korábban e két terem közül valamelyik (esetleg mindkettő?) adott helyet Miskolc híres mozijának az Apollónak. Jelenleg mindkét helyiség tulajdonképpen használhatónak tűnik; bár elég romosak, de szárazak. Elég sok funkciót el tudnánk képzelni nekik.






A Fekete Kutya csemegebolt raktárai viszont száraznak és egészen komfortosnak tűnnek. A hajdani funkcióra utaló jeleket is találtunk:



Ezek azok a helyiségek amelyek valóban nem nedvesednek, a levegő egyáltalán nem nehéz. Itt aztán tényleg bármi lehetne!

Sajnos csak telefonnal tudtunk fényképezni, így a nagyobb belső tereket nem igazán tudtuk megörökíteni, és a képek minősége is finoman szólva botrányos. Így visszanézve őket azért talán mégis visszajön a hely nagyon erős hangulata.

Nézegessetek még képeket a szuper intelligens picasa galériánkban!

Ádám


1 megjegyzés: