2016. november 21., hétfő

Mi legyen a kilátóval? - cikksorozat és dísztárgyak

Folytatódik gyűjtésünk az avasi tévétornyot ábrázoló (elsősorban régebbi, rendszerváltás előtti) relikviákra irányulóan, jópár felajánlással bővült a legutóbbi beszámoló óta a kollekció.
A hegytetőn álló objektumban időközben lezajlott egy újabb fórum az építmény sorsáról és megítéléséről: az Utánam Srácok Fesztivál keretében szervezett ismét kerekasztal-beszélgetést az Észak-Keleti Átjáró Egyesület, sok okos és színes hozzászólással. (Az erről készült videó megtekinthető az előző posztban, a tavalyi hasonló esemény szöveges átirata pedig itt.)

Nevezett fórum nyomán - amelyen egy miskolci értékőrző alapítvány vezetőjeként részt vett a megyei napilap főszerkesztője is - cikksorozat indult az Észak-Magyarországban, amely ismert közéleti embereket, városunk iránt elkötelezett gondolkodókat, művészeket szólaltat meg a témáról. Az interjúk a Borsod Online hírportálon is követhetők (immár a harmadik résznél jár, és bizonyára még sokáig folytatódik), de ide is betettük az újságcikkek beszkennelt változatait.

Előtte azonban hadd mutassuk meg dísztárgy-gyűjteményünk friss darabjait! A galéria kattintás után folytatódik.

(plakett)

(képeslap)

(sportegyesületi zászló)


(nagyméretű fénykép)   

(relikviák forrása: Bejczi Béla, Újdiósgyőri Antikvárium)

Északos cikkek, interjúk:

Kiss László


Sélley Andrea


Ferenc - 101B


Pankucsi Márta

És az északos újságírók publicisztikái a témában:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése