2019. május 28., kedd

Itt vannak a nyertes képregény-rajzolók!

Megszületett az Utánam Srácok Fesztivál kapcsán néhány hete kiírt képregény- és logó-pályázat eredménye. A fesztiválszervezőkből (az Észak-Keleti Átjáró Egyesület, illetve a M.A.G. vezetői), továbbá jeles miskolci grafikusokból és rajzolókból álló zsűri meghozta döntését. Ennek nyomán a fesztivál második napján, múlt pénteken este le is zajlott az ünnepélyes díjátadás, amelyen nyolc pályázót kapott elismerést. Egyúttal megnyílt a Technika Házában a pályamunkákból álló kis kiállítás, amely még néhány napig látható az épület aulájában.

A pályázat fődíjasa Megyesi Klára lett.
Ugyancsak a 19 éven felüliek kategóriájában kapott elismerést Olcsvai Csilla és Tóth Péter.
A 19 éven aluliak között a zsűri Réti Virágot találta a legjobbnak, valamint Papp Eszternek ítélt meg különdíjat.
További különdíjasok lettek: Vanyó Vanda, Dsupin Loretta és Lichtenstein Raymund.
A fődíjasok pénzjutalomban részesülnek, és minden díjazott egy-egy ajándékcsomagot vehetett át a pénteki rendezvényen (aki nem volt jelen, utólag kapja meg).


Tegyük hozzá, az Utánam, srácok! képregénypályázati  kiállítás nem önmagában áll(t), hanem kibővítve egyrészt a néhány éve a perecesi Ott, ahol a 6-os megáll projektben létrehozott, ugyancsak miskolci várostörténeti-kultúrtörténeti tematikájú képregényeket megjelenítő tablókkal, valamint a Privát félmúlt Miskolcon könyvsorozat címlapjaiból és illusztrációiból álló képgyűjteménnyel.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése