2022. március 24., csütörtök

US kilátó – ÚJ TERMÉKEK KILÁTÓS DIZÁJNNAL!

Egyesületünk a kiadványok mellett kezdetektől készít nyomatos pólókat is, vagyis a kötetek mellett a FASHION is megjelent repertoárunkban, hogy ne csak olvass városunkról, de viselhesd is azt. Ez esetben leginkább szitázott pólókról van szó, és nem csak az ötlet, de a tervezőgrafikusok is miskolciak. A pólók mellett persze több más is előfordult már, például, sapkák, pulóverek, kitűzők, puzzle, hűtőmágnesek, stresszlabdák stb., Így nem csak olvasgathatsz, de hordhatod és ajándékba is adhatod Miskolcot.

A legtöbb ilyen póló és egyéb kiegészítő különböző projektekhez kötődött, és ajándékként osztogattuk. A 2008-2009-es Egyszer volt hol nem volt Acélváros című projektjével kezdődött a sor, amikor egy földesista önkéntes tervezett logót, és ebből készült egy nyomatos póló, melyet egy támogatónk készített. Ezután két másik projektpóló következett partnerségben zajló programokban: a Műszakváltás a Factoryval, a Tündérkert pedig a Bányász Kulturális Egyesülettel, 2010 és 2011 táján. (Boós Feri és Darázs Richárd tervei alapján.)

 

A következő, komolyabb széria Utánam, srácok! felirattal (a kilátót és egy villamost ábrázolva) 2012-ben és 2013-ban készült, először még az Egyszer volt, hol nem volt... projekt keretei között, majd attól függetlenül, már árusításra szánva készítettük az újabb nyomást. /Balogh Attila tervei alapján./


A 2013-ban indult KAMA projektünk – mely egy közösségi programokra épülő, alapvetően zöld kezdeményezés volt – új idők szelét hozta: a projektproduktumok között megjelentek KAMA Mentsd meg a jövőt! feliratú pólók, szatyrok, illetve stresszlabdák és zsonglőrlabdák is. 

Azóta sok hosszú év telt el, kamás pólók sokasága készült el és került kiszórásra különböző változatban (pl. Utánam srácok!, újabban Kelj fel és játssz! és Zöld Meteor felirattal). Ezeket a pólókat eleinte vetélkedős csapatok vagy más programok (pl. faültetés, szemétszedés) résztvevői kapták, majd inkább a kamakupák, kamabajnokságok csapatai, mezként viselve azokat. Jó néhány széria megjelent mindenféle színekben a rövid- és hosszú-ujjú pólókból a fentebbi feliratokkal, sőt előfordult, hogy külön szitanyomás készült egy-egy partnerünkkel szervezett eseményre (EX-Act Project Kft. csapatépítő kamázás; Máltai Szimfónia program és a Mirákulum Egyesület: Napvilág Fesztivál; Debreczeni Márton SzKI: kamakupa). Bár a kamázás kapcsán a labdákon volt a hangsúly, mint játékszer, készült néhány nyomatos bőrlabda és stresszlabda is az évek alatt, de még díszdobozos készlet is. Lett kama-logóval ellátott baseball sapkánk, újabban pedig kamás pulóver, kapucnis póló és maszk is. Igazi különlegesség, hogy az UV-s kamázáshoz készíttettünk UV-aktív mezeket is, melyek nagyon jól mutatnak sötétben. (Babos Kriszta, Török Eszter és Zagyi Peti grafikáit használtuk.)

 


Az utóbbi években a Zöld Meteor kamás kellékek mellett megjelent a Conin projekt és az Utánam Srácok Fesztivál is újra kilátós motívummal, majd a Koffertúrák is. Utóbbi pólókon, szatyrokon, hátizsákokon, mint az egyesület egyik újabb társadalmi vállalkozásának promóciója. Ezek mellett más ajándéktárgyak is készültek: a kilátót és más miskolci motívumokat tartalmazó hűtőmágnesek, Miskolc-kocka és kockapóker-készlet. A tavalyi évben végre eljött az ideje az újabb – a 2021-es Utánam srácok a kilátóba! programhoz kapcsolódó – kilátós termékeknek is: pólók és pulóverek, szatyrok és hátizsákok, pálinkás és vizes/whiskys poharak jelentek meg és kerültek árusításra. Ezt követően bővült a repertoár: maszkok, csősál, gyermek pulcsik. (Török Eszter, Szakos Dani és Dombóvári Ági grafikáit használtuk.)

 

Az igazi siker az újabb kilátós sorozat esetében számunkra az, hogy nemcsak hogy eladható termékekről van szó, hanem örömmel viselik, mutatják a közösségi hálón is (Miskolcon, Seattle-ben, Kanadában, Írországban vagy máshol).

 
 

 
Várunk további képeket is vásárlóinktól az atjarok@gmail.com címre, vagy Facebook-csatornánkra!
 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése