2023. június 12., hétfő

Könyvheti kalandok: díjazott szépség, esőmosta dedikálás, Csóka 28.

Hihetetlenül sűrű és egyúttal izgalmas heteken vagyunk túl, aminek a legjava a 94. Ünnepi Könyvhétre esett! 

 

Persze már a várva várt Könyvhét előtt is pörögtek az események: június 3-án a Naqyavasi Piknikre szerveztünk túrát és kötetbemutatót, egyúttal a szokásos Átjáró-pulttal is kitelepültünk az Alsó sorra. Másnap reggel pedig már a Régiségvásáron árusítottunk a nagy hőségben és még nagyobb tömegben. Hétfőn a Kölyök Kamabajnokság következett a Fazekas iskolában. Kedden Török Eszter grafikus CTRL+E című kiállítás-megnyitóján ünnepeltünk, szerdán pedig a Palotaszálló születésnapi programján vettünk részt Lillafüreden: Utánam, srácok a Palotába...

 

Mindez bőven elég lett volna akár egy hónapra is, de nem volt pihenés. Másnap, csütörtökön kezdődött a Könyvhét! Már az első nap is nagyon eseménydúsan alakult: a Kötve-fűzve könyvszépségversenyen díjat kapott Elveszettnek hitt mesék Fényesvölgyből című mesekönyvünk – Török Eszteré az érdem, köszönet érte!; aztán volt még Perecesi Bányász Fúvószenekar, újabb eső, Mintha zenekar (de Hobóról például lemaradtunk). 

Török Eszter illusztrátor a díjátadón

A péntek komolyabb esőzéssel kezdődött (több száz képeslapunk ment tönkre kezdésként), így a dedikáló szerzőinkkel – Bereczki Zolival és Kapusi Krisztiánnal – a Grizzlybe vonultunk vissza, ahol finom italok, ebéd és desszert várt ránk. Délutánra elállt a zápor, így Halász Ági már az Erzsébet téren dedikálhatott, megjelent több nyertes is nyereményéért lásd ROCK-50 KVÍZJÁTÉK. (A finis: Sityu egy csokor virággal és a Margit pince borával érkezett, Krisztián futószerelésben jött pakolni, majd újra a Grizzly következett...)

Krisztián US a kilátóba pólóban bal oldalt, Zoli kama-sapkában a jobbjén, a kissé megázott kiadványokkal
Krisztián US a kilátóba! pólóban bal oldalt, Zoli kama-sapkában a jobbján, a kissé megázott kiadványokkal

Nem volt még vége a kalandoknak! Szombaton Wágner Gábor dedikálása ugyan elmaradt, ám egy újabb érdekes program tette fel az i-re a pontot: a Miskolc a gyermekirodalomban beszélgetés az Irodalmi teraszon. Az egyik beszélgetőpartner Fecske Csaba költő volt, akivel nagy megtiszteltetésnek számít egy platformra kerülni és akivel két éve már adódott egy közös kiadvány, a Mesék a dombról című kötet (amely címe ellenére nem meséket tartalmaz). Gácsi Zsuzsa mellett a harmadik beszélgetőpartnerként ott ült mellettem Csohány Domitilla is, aki hozzám hasonlóan Csóka utca 28-ban nőtt fel, Felső-Majláthon! A dedikálás és könyvcsere valóban kivételes pillanatként marad meg számomra, amiről így írt Domi.

És még mindig nem volt vége! Egy gyors pakolás után nem sokkal később már Diósgyőrben standoltunk a Nagy-Szögedi Pince szomszédjaként a ROCK-50 Fesztiválon...

A ROCK-50 kvízjáték győztese



 Darázs Richárd

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése