2023. augusztus 28., hétfő

MISKOLC FÉNYEI 3., NYOMOZÓS JÁTÉK – harmadik állomás

Folytatódik a Miskolc fényei – nyomozós játék az avasi kilátó városában!

Kövesd az oldalunk, teljesítsd a küldetéseket, szerezd meg a kódokat és járj a rejtély végére! Játékunk néhány kezdeti állomása nyilvánosan zajlik, míg a későbbiekben csak a lelkes és kitartó játékosok lesznek beavatva a hátralévő titkos küldetésbe!

      #3.


A múlt héten UV-fénnyel kiírt feliratot kellett észrevenni és egy római/arab számot leolvasni, majd zip-pel tömörített file-t megnyitni és a kapott txt-t böngészni. Azután pedig a belvárosból felnézni az Avastetőre és megnézni, mi van egy táblára felragasztva a kilátó ablakában: két szám és egy betű. Most elmondjuk, mit kell az eddigiekkel tenni és hogyan tovább!

A tévétorony ablakából leolvasott három karakterből a harmadik egy mértékegységre utal: ezt a számot és mértékegységet teljes egészében kiírva (ahhoz hasonlóan, mint például: „16 tonna”) kérjük elküldeni a következő e-mail címre*:
atjarokhe@gmail.com
és legyen a Tárgy rovatba odaírva egy név! Méghozzá egy mérnök neve.
Ki ez a mérnök? A megfejtéshez az ad segítséget, ha megnézik a játékosok, milyen monogram van feltűntetve az új avasi kilátós kiállítás egyik kirakatában. A monogramból kitalálható a teljes név.
És hol ez a kiállítás és miként lehet meglelni benne a monogramot?
A tárlat anyaga a múlt hétvégén került ki egy belvárosi (üres) üzlethelyiség ablakaiba, az utcáról megtekinthető. A gyűjtemény sok száz tárgya és képe mind ugyanazzal a főtémával foglalkozik – de egyetlen tárgy közöttük nem illik a képbe. Az az egyvalami nem annyira szögletes, mint inkább gömbölyded... És semmi köze a kiállításon bemutatott „szülinapos főszereplőhöz”. Ettől lehet kiszúrni a sok egyéb látványosság között! Ha pedig megvan, le kell olvasni a ráfestett két betűt, és a monogramból megfejteni, ki a híres tervező, akire gondolunk. Nos, ez a név kerüljön (teljes egészében kiírva) az elküldendő e-mail Tárgy rovatába.

Várjuk az újabb megfejtéseket! Utána, néhány nap múltán, újabb rejtvénnyel jelentkezünk.

 

A több héten át tartó Miskolc-játék kezdőpontja, azaz első állomása (amihez még most sem késő visszatérni és onnan belevágni a kalandba) itt található:

Indul a Miskolc fényei - nyomozós játék az avasi kilátó városában!

Kulcs pedig annak megoldásához, azaz a kezdethez, itt:

Miskolc fényei – kilátós születésnap sétával, lámpákkal, fotókkal

A második feladvány pedig ez volt néhány nappal ezelőtt:

MISKOLC FÉNYEI 2., NYOMOZÓS JÁTÉK – második állomás

Akik lemaradtak az első két megfejtenivalóról, azok számára segítségül elhelyeztünk egy-egy nyomravezető képet a Hetvenkét méter című FB-oldal legfrissebb bejegyzései között... könnyű lesz felismerni.

(* az e-mail cím egy rövid ideig hibása, téves végződéssel szerepelt a posztban, olvasónk észrevétele nyomán javítottuk)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése