2023. augusztus 23., szerda

MISKOLC FÉNYEI 2., NYOMOZÓS JÁTÉK – második állomás

Folytatódik a Miskolc fényei – nyomozós játék az avasi kilátó városában!

Kövesd az oldalunk, teljesítsd a küldetéseket, szerezd meg a kódokat és járj a rejtély végére! Játékunk néhány kezdeti állomása nyilvánosan zajlik, míg a későbbiekben csak a lelkes és kitartó játékosok lesznek beavatva a hátralévő titkos küldetésbe!

      #2.

A második kinyomozandó rejtélyhez adunk egy egész napnyi felkészülési időt... merthogy szükség lesz rá. Az online-offline váltakozás jegyében (a zseblámpás, zippelt file-os első szakaszt követően) most megint „élő” akció következik, ahol a játékosnak saját éles szemére lesz szüksége. Sőt, talán annál is többre – esetleg messzelátóra!

Amire tehát a csütörtök szolgál felkészülésként, a következő:

pénteken nap közben, akár többször is, felnézni az Avastető felé, a kilátóra. Méghozzá lentről, a belvárosból. (Vagy az attól északra eső dombokról.) Az aktuális rejtvény ugyanis a tévétorony északra nyíló ablaksorára lesz kiírva! Az egyik ablakba, ami a belváros (Szent István tér, főutca, stb.) irányába néz. Egy olyan rövid, de annál fontosabb felirat lesz ez, ami lehet hogy szabad szemmel is látható majd többek számára, de biztos megoldást egy jó távcső fog nyújtani. Ennek beszerzése, avagy előhalászása a padlásról-pincéből-kelengyeládából, erre adunk egy napnyi felkészülési időt előtte.

És ha eljön a péntek, nincs más dolga a játékos kedvű kalandoroknak, mint délelőtt 10 és délután 3 óra között valamikor tekintetüket a megadott helyre és pontra szegezni, aztán leolvasni a megadott feliratot. Azt sem titkoljuk, hogy két számról és egy betűről lesz szó, amelyek nem kis szerepet töltenek be a miskolci városjelkép építmény immár hat évtizedes történetében.

Ha pedig kinyerjük ezt a következő kód-szót, a továbblépéshez ismét elég lesz az utanamsracok.blogspot.com oldal (vagyis jelen webnapló) következő bejegyzését várni, ami szombaton fog napvilágot látni. Azután pedig – rohanunk (nyomozunk) tovább!


A több héten át tartó Miskolc-játék kezdőpontja, azaz első állomása (amihez még most sem késő visszatérni és onnan belevágni a kalandba) itt található:

Indul a Miskolc fényei - nyomozós játék az avasi kilátó városában!

Kulcs pedig annak megoldásához, azaz a kezdethez, itt:

Miskolc fényei – kilátós születésnap sétával, lámpákkal, fotókkal

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése